Muista nämä asiat, kun suunnittelet renkaiden vaihtoa

Kun kevään ensimmäiset auringonsäteet alkavat lämmittää ilmaa, moni autoilija alkaa suunnittelemaan kesärenkaiden vaihtoa. Koska renkaiden vaihdon osalta on siirrytty keli- ja tilannekohtaiseen harkintaan, tiukkojen päivämäärien sijaan, on entistä tärkeämpää harkita renkaiden vaihdon oikea ajankohta.

Ajokelit saattavat keväällä vaihdella vuorokauden ajan tai paikan mukaan. Yöllä lämpötila painuu usein vielä pakkasen puolelle, joten tiet saattavat olla liukkaat. Myös sijainti saattaa vaikuttaa ajokeliin, jos suunnitelmissa on reissu pohjoiseen kannattaa renkaiden vaihtoa mahdollisesti siirtää vasta reissun jälkeiseen ajankohtaan.

Renkaiden kunto on hyvä muistaa tarkastaa. Lain mukaan kesärenkaissa tulee olla 1,6 mm urasyvyyttä. Tämä on kuitenkin vähimmäismäärä ja joissain tapauksissa 1,6 mm voi olla riittämätön urasyvyys renkaassa. Esimerkiksi sateisella kelillä vesiliirron riski kasvaa huomattavasti huonokuntoisilla renkailla.

Myös rengaspaineet kannattaa tarkastaa renkaiden vaihdon yhteydessä. Rengaspaineita kannattaa tarkkailla ympäri vuoden, sillä väärä rengaspaine voi vaikuttaa ajoneuvon hallintaan. Oikean rengaspaineen voi tarkastaa auton ohjekirjasta. 

Jos et ole aivan varma kannattaisiko uudet renkaat jo hankkia, on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Ei kannata ajatella, josko näillä renkailla vielä yhden kesän kitkuttelisi. Renkaat ovat kuitenkin yksi tärkeistä tekijöistä auton turvallisuuden kannalta ja huonokuntoisten renkaiden kanssa auton hallittavuus voi heikentyä.

Renkaat voit vaihtaa itse tai antaa ammattilaisen huolehtia siitä puolestasi. Jos haluat vaihtaa renkaat itse kannattaa muistaa nämä vinkit renkaiden vaihtoa suunnitellessasi. 

  1. Ajoita renkaiden vaihto kelien mukaan sopivaksi. Ota huomioon missä ja milloin ajat. 
  2. Tarkasta renkaiden kunto ja urasyvyydet.
  3. Tarkasta regaspaineet, muista tarkkailla niitä ympäri vuoden.
  4. Nosta ajoneuvo kunnon tunkilla, tarkasta tarvittaessa oikea nostokohta ohjekirjasta.
  5. Muista jälkikiristää renkaiden pultit 50-100 kilometrin ajon jälkeen.

(Artikkelissa viitattu Liikenneturvan 2021 julkaisuun)

Tiesithän että monessakaan taloyhtiössä renkaita ei saa säilyttää häkkivarastossa. Onneksi voit jättää renkaasi meille kausisäilytykseen ja näin sinun ei tarvitse huolehtia renkaiden varastoinnista. Renkaiden oikeaoppinen säilytys myös pidentää renkaiden käyttöikää. 

Varaa renkaillesi kausisäilytys täällä.

Osta juuri sinun autollesi sopivat renkaat suoraan meidän verkkopalvelusta. Näet hinnat ja voit varata sinulle sopivan ajan renkaanvaihdolle. 

OSTA UUDET RENKAAT 

VARAA AIKA RENKAIDEN VAIHTOON

Autoliike Nelipyörä Lahti

Myyntimiehenkatu 4, 15700 Lahti

Autoliike Nelipyörä Hämeenlinna

Paroistentie 2, 13600 Hämeenlinna

Autoliike Nelipyörä Hyvinkää

Helletorpankatu 18-20, 05840 Hyvinkää

Autoliike Nelipyörä Kotka

Haminantie 1, 48810 Kotka

Autoliike Nelipyörä Kouvola

Kaitilankatu 3, 45130 Kouvola

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää renkaista tai muusta auton huoltoon liittyvistä asioista, voit ottaa yhteyttä tällä lomakkeella.