Älä anna talven taas yllättää – Kun varaat renkaanvaihdon ajoissa, voit odottaa lumen tuloa rauhallisin mielin

Rengashotelli on jatkuvasti suosiotaan kasvattava palvelu, tietää Nelipyörä Lahden jälkimarkkinointipäällikkö Antti-Jussi Meronen. Kun siihen yhdistää vielä ammattitaitoisen renkaanvaihtopalvelun, autoilija voi siirtyä syksystä talveen huolettomin mielin. Nelipyörältä löydät laajan valikoiman laadukkaita Continental-renkaita kaikkiin automalleihin.

Renkaanvaihtostressin helpoin ratkaisu on varata aika ammattilaiselta hyvissä ajoin. Helppoja ja turvallisia ajokilometrejä ilman turhaa jonotusta!

Nelipyörän rengashotellissa talvikautta odottelee yli 2 000 auton kumijalat valmiina tarjoamaan omistajilleen taas turvallista matkantekoa. Jokainen sarja on ammattilaisen huolella tarkastama. Pian luvassa on taas työntäyteisiä viikkoja.

– Tämä on sitä vuoden kiireisintä aikaa, Nelipyörä Lahden jälkimarkkinointipäällikkö Antti-Jussi Meronen vahvistaa.

Syystä tai toisesta renkaanvaihtopalveluilla on tapana talven tullen aina ruuhkautua, mutta Nelipyörällä tätä ilmiötä vastaan on kunnon lääkkeet.

– Jos kaikki asiakkaamme yhä tilaisivat renkaanvaihdon soittamalla tai lähettämällä sähköpostia, niin siitä ei ihan muutamalla henkilöllä selvittäisi. Kotisivuillamme on kuitenkin reaaliaikainen varauskalenteri. Kun asiakas tekee varauksen, kalenteri päivittyy automaattisesti.

Pelkkä sujuva tekninen toteutus ei kuitenkaan takaa onnistunutta lopputulosta, vaan asiakkaan on viime kädessä itse hoidettava varausasiat kuntoon. Meronen suosittelee, että asian hoitaa pois kuljeksimasta saman tien.

– Näin voi itse parhaiten vaikuttaa renkaanvaihdon ajankohtaan.

Nykyinen tieliikennelaki sanoo yksiselitteisesti, että talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, että nastarenkaita voi käytännössä ruveta käyttämään heti, kun ilman lämpötila laskee pakkasen puolelle ja on mahdollista, että tienpinnat jäätyvät.

– Moni viivästyttää renkaanvaihtoa siksi, että talvirenkaat kuluvat. Mutta yhtä lailla kuluvat kesärenkaatkin, ja vielä talvirenkaita nopeammin Meronen hymyilee.

Nykyiset nastat kestävät hyvin ajoa myös paljailla asfalttipinnoilla, mutta varsinkin kitkarenkaiden omistajien kannattaa Merosen mielestä olla kausivaihdon suhteen liikkeellä hyvissä ajoin, sillä kitkarenkaiden käytölle ei laissa ole mitään rajoituksia.

Nelipyörällä renkaanvaihdon yhteydessä tarkistetaan urasyvyyden lisäksi, onko rengas kulunut tasaisesti. Samoin luonnollisesti muut mahdolliset viat, jotka asiakkaalta ovat saattaneet jäädä huomaamatta.

Kun tulevaan kauteen sopiva rengassarja on vaihdettu paikalleen, paineet katsotaan kohdilleen. Ammattilainen muistaa ottaa huomioon senkin, että lämpimässä renkaassa ilmanpaine on 0.3 baria enemmän kuin kylmässä.

Vahvalla asiantuntemuksella viidellä paikkakunnalla, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Kouvolassa ja Kotkassa palveleva Nelipyörä on Osuuskauppa Hämeenmaan ja Kymenseudun Osuuskaupan omistama autokauppojen ketju. S-Etukortilla Bonusta ja maksutapaetua kertyy muun muassa huolloista, varaosista ja tarvikkeista.

Hyvä tietää sähkö- ja hybridiautoista

Tänä päivänä yhä useammassa autossa on mukana painava akusto, mikä lisää renkaiden vaihtoon liittyviä riskejä. Oikeaoppinen nostaminen vaatii ammattitaitoa.

– Jos ei tiedä, mitä tekee, hybridiautojen ja sähköautojen nostaminen kannattaa jättää ammattilaiselle, Meronen toteaa.

– Etenkin täyssähköautossa akusto peittää käytännössä koko auton pohjan. Jos tunkin laittaa väärään kohtaan, akustolle voi tehdä vahingossa pahoja vaurioita.

Ikävimmillään sähköauton vääränlaisesta nostamisesta voi seurata renkaanvaihtajalle sähköisku.

– Sähköautoista on hyvä huomioida sekin, että niissä voi olla takana erilevyiset renkaat kuin edessä. Lisäksi sähköautojen suuremman tehon takia renkaat tulee kiristää huomattavasti tiukemmin, kuin polttomoottoriautoissa. Suurten tehojen ja suuremman painon vuoksi sähköautojen renkaat myös kuluvat nopeammin, Meronen muistuttaa.

Suurin osa Nelipyörän asiakkaista ottaa renkaanvaihdon lisäksi huolettoman säilytyspaikan rengashotellista. Jälkimarkkinointipäällikön mukaan syitä tähän löytyy palvelun mukavuuden lisäksi siitä, että autojen tehon ja painon noustua vuosien saatossa yleisesti, myös renkaat ovat isompia ja painavampia eli vaikeammin käsiteltäviä. Kaikilla ei myöskään ole ylimääräistä tilaa renkaiden säilytykseen.

Nelipyörän rengaspalveluista saat apua kaikkiin renkaisiin liittyviin asioihin renkaiden säilytyksestä ja vaihdosta uusien renkaiden ostoon.

Kaikki renkaisiin liittyvät palvelut Nelipyörältä

• Voit varata suoraan verkosta rengaspalvelun, liittyipä se renkaiden säilytykseen, renkaiden vaihtoon tai uusien renkaiden ostoon.

• Nelipyörän rengashotellissa oikeaoppinen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää ja lisää myös ajoturvallisuuttasi.

• Lisäksi tarkistamme renkaiden kunnon säilytyksen aikana. Saat kauttamme myös renkaiden kausivaihdon edullisella pakettihinnalla. Varaa rengashotelli tästä!

• Lisäksi kaikista rengaspalveluista saat Nelipyörästä alueen ainoana liikkeenä S-Etukortilla Bonusta.

Uusi tieliikennelaki korostaa autoilijan vastuuta

• Kesäkuussa 2020 voimaan tullut uusi tieliikennelaki toi muutoksia kesä- ja talvirenkaiden käyttöön. Kuljettajalta uusi laki edellyttää entistä tarkempaa ajo-olosuhteiden seurantaa. Lakiuudistuksen myötä talvirenkaita tulee käyttää marras-maaliskuussa, jos keli sitä edellyttää.

• Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 3,0 mm. Kulutuspinnan urasyvyyden ja nastojen kunnon lisäksi autoilijan tulee kiinnittää huomiota renkaiden ikään. Säilytyksestä riippuen 6 vuotta käytössä ollut rengas on kovettunut ja pitää kaikissa olosuhteissa huonommin. 10 vuotta valmistusajankohdasta on ohjeellinen viimeinen käyttöpäivä olosuhteista riippumatta. Renkaan iän voi tarkastaa renkaasta löytyvästä valmistusaikamerkinnästä. 2 ensimmäistä merkkiä on valmistusviikko ja 2 viimeistä merkkiä on valmistusvuosi.

• Traficom arvioi, että tieliikennelain uudistus on voinut osaltaan lisätä kitkarenkaiden suosiota, sillä ne tuovat tarvittavaa joustavuutta renkaanvaihdon ajoitukseen.

LÄHDE: Traficom

Autoliike Nelipyörä Lahti

Myyntimiehenkatu 4, 15700 Lahti

Autoliike Nelipyörä Hämeenlinna

Paroistentie 2, 13600 Hämeenlinna

Autoliike Nelipyörä Hyvinkää

Helletorpankatu 18-20, 05840 Hyvinkää

Autoliike Nelipyörä Kotka

Haminantie 1, 48810 Kotka

Autoliike Nelipyörä Kouvola

Kaitilankatu 3, 45130 Kouvola

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää renkaista tai muusta auton huoltoon liittyvistä asioista, voit ottaa yhteyttä tällä lomakkeella.