Tutuista paikallisista tuli vahva autoalan erikoisosaajien ketju

Nelipyörä Oy - kolme isoa on nyt yksi ketju

Kolme perinteikästä autoliikettä fuusioituivat yhdeksi suureksi autoliikeketjuksi, kun Etelä-Kymen Auto Oy, Ympäristön Auto Oy, sekä Vesijärven Auto Oy yhdistivät voimansa. Uuden autoliikeketjun, Nelipyörä Oy:n toiminta käynnistyi 1.1.2021 alkaen.

Kaksi alueosuuskauppaa, Hämeenmaa sekä Kymen Seudun Osuuskauppa ovat yhdistäneet autoyhtiöidensä liiketoiminnot yhteisesti omistamaansa yhtiöön, joka toimii 1.1.2021 alkaen Nelipyörä Oy nimellä. Nelipyörä Oy:llä on toimipisteet Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Hämeenlinnassa sekä Hyvinkäällä.

Fuusion myötä muodostuneen ketjun koko mahdollistaa liiketoiminnan suuret volyymit, ja varmistaa kehittyvät ja kaiken kattavat autoilupalvelut asiakkaille jatkossakin. Ketjun liikevaihto on noin 140 miljoonaa euroa, ja sen toimipisteet myyvät vuosittain n. 2 500 uutta autoa ja yli 5 000 vaihtoautoa.

Nelipyörä kokoaa yhteen mittavan ammattiosaajien joukon: noin 220 työntekijästä koostuvan henkilöstön, joka siirtyy uuteen yhtiöön ns. vanhoina työntekijöinä.

– Fuusiolla saavutetaan lisää tehokkuutta ja isompi koko yrityksenä mahdollistaa entistä kilpailukykyisemmän aseman alueen autokaupan markkinassa niin palveluiden laajuuden kuin laadun osalta. Fuusiolla turvataan myös pitkälle tulevaisuuteen toimialueen autokauppapalvelut ja niiden kehittäminen, kertoo uuden Nelipyörä Oy:n toimitusjohtaja Jari Anttila.

Nelipyörä Oy:n merkkiedustukset ja valtuutetut merkkihuollot pysyvät jatkossa samoina kaikissa kaupungeissa: Ford (Lah­ti, Hy­vin­kää, Hä­meen­lin­na, Kot­ka ja Kou­vo­la), To­yo­ta (Lah­ti, Hy­vin­kää, Hä­meen­lin­na ja Kot­ka), Škoda (Hy­vin­kää ja Hä­meen­lin­na), Kia (Hy­vin­kää ja Kou­vo­la), Mit­su­bis­hi (Hy­vin­kää ja Kou­vo­la) sekä Peu­ge­ot (Kot­ka ja Kou­vo­la). Lisäksi Nissan merkkihuolto toimii jatkossa myös Kouvolassa sekä Mazda merkkihuolto Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa.

Nelipyörä Oy:n liikkeiden toiminta rakentuu paikallisuuden ja ammattitaitoisen autoliiketoiminnan ympärille. Perinteikkäistä autoliikkeistä rakentuvalla täyden palvelun Nelipyörä-ketjulla on paikalliset juuret ja pitkä historia.

– Uuden Nelipyörä Oy:n juuret juontavat 1960-luvulle asti. Kyseessä on vahvasti paikallinen yhtiö, sillä fuusioituvat yhtiöt ovat toimineet pitkään Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Hyvinkäällä, tarkentaa Nelipyörä Oy:n toimitusjohtaja Jari Anttila. 

Osuuskauppojen omistaman ketjun tarjoamista palveluista, kuten huolloista, varaosista ja tarvikkeista kertyy S-Etukortilla Bonusta ja maksutapaetua.

Lisätiedot:
Nelipyörä Oy, toimitusjohtaja Jari Anttila, 050 388 4920

Autoliike Nelipyörä Lahti

Myyntimiehenkatu 4, 15700 Lahti

Autoliike Nelipyörä Hämeenlinna

Paroistentie 2, 13600 Hämeenlinna

Autoliike Nelipyörä Hyvinkää

Helletorpankatu 18-20, 05840 Hyvinkää

Autoliike Nelipyörä Kotka

Haminantie 1, 48810 Kotka

Autoliike Nelipyörä Kouvola

Kaitilankatu 3, 45130 Kouvola

Ota yhteyttä

Täytä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.